over quink

Quink heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een uniek ensemble van internationale allure. De groep heeft een vaste kern van vier professionele zangers, maximaal uitgebreid tot acht zangers, afhankelijk van het repertoire en mag worden gerekend  tot de beste a cappella ensembles ter wereld.

Repertoire

Het ruime repertoire omvat a cappella werken van de Middeleeuwen tot en met muziek van deze eeuw.
Meer dan 800 jaar muziekgeschiedenis!
De veelzijdige musici van het ensemble hebben zich tot doel gesteld de muziek uit de verschillende stijlperioden zo authentiek mogelijk uit te voeren. Voor het barok- en romantisch repertoire verbindt Quink zich met specialisten uit de betreffende stijlperiode. Zo werd een meerjarenproject rond de cantates van Bach en tijdgenoten gerealiseerd, uitgevoerd in enkelvoudige bezetting.
Samenwerking met de pianisten Leo van Doeselaar en Wyneke Jordans resulteerde in het uitbrengen van een CD met Rossini’s Petite Messe Solennelle.

Nederlandse muziek

Quink is al vele jaren pleitbezorger voor nieuwe Nederlandse muziek en heeft inmiddels vele premières op zijn naam staan. Zo verzorgde Quink de wereldpremière van de compositie BiBaBo van Simeon ten Holt tijdens een festival in Vredenburg, Utrecht.
Marjon Strijk
Elsbeth Gerritsen
Harry van Berne
Kees Jan de Koning