Marjon Strijk


De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig.
Momenteel  wordt zij gecoached door Elena Vink.
Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr.

Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd en haar repertoire omvat vele stijlperioden: van o.a. Schütz, Bach, Mozart, Brahms naar hedendaagse repertoire. Onlangs zong zij de indrukwekkende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: “Miroir de Peine” en maakte zij indruk met haar rol als Anne Frank in het oratorium “Annelies” van James Witbourn.

Marjon werkte met vele dirigenten o.a.: Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod.

Naast haar solo-optredens zingt Marjon Strijk als freelancer in verscheidene professionele ensembles.
-De Nederlandse Bachvereniging
-Het Nederlands Kamerkoor
-Het Brabant Muzykcollegie (solistenensemble)
-Sinds 2008 is zij vast verbonden aan het vermaarde solistenensemble Quink

Zij werkte mee aan verschillende CD opnamen, zowel solistisch (Bach’s Matthäus en Johannes  Passion  en vele Bachcantates) als met het genoemde ensemble Quink en het Brabants Muzyk Collegie. 

Ook in het theater heeft zij haar sporen nagelaten o.a. met een productie van Theater Sonnevanck o.l.v. regisseur Flora Verbrugge. Dit betrof een productie met liederen en duetten van Händel, Monteverdi en Purcell waarmee zij vele voorstellingen in Nederland en België verzorgde.

Haar meest recente CD is een POP cd. Deze solo cd bevat 16 popsongs uit de jaren 70 tot heden in prachtige bewerkingen voor orgel en sopraan (‘Saving all my love for you’) Samen met Henk Veldman (die ook de bewerkingen maakte) toert ze op dit moment door Nederland met 24 concerten. Zowel concerten als de CD worden zeer goed door pers en publiek ontvangen.


Marjon richt zich graag op de liedkunst en werkt met verschillende organisten en pianisten, waaronder: Henk van Zonneveld, Ruud Huijbregts, David Boos en met pianiste Ineke Opstal.

Voor meer informatie: www.marjonstrijk.nl

Marjon Strijk
Elsbeth Gerritsen
Harry van Berne
Kees Jan de Koning