Marjon Strijk


De sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne CompanjenEugenie Ditewig en Bas Ramselaar.Thans wordt zij gecoacht door Elena Vink. Verder volgde ze masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr en Michael Chance. Als soliste wordt Marjon veelvuldig gevraagd haar medewerking te verlenen aan concerten in den lande. Haar repertoire omvat composities van meesters uit vele stijlperiodes;  Schütz, Buxtehude, Charpentier, Bach, Händel, Rameau, Haydn, Mozart, Schubert, Mendelssohn en Brahms. 

Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals bijv Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première).
Ze maakte indruk met de indringende cyclus Miroir de Peine van Hendrik Andriessen voor sopraan en orkest.
Marjon werkte met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra en Harry van der Kamp.
De discografie van  Marjon Strijk bevat o.a. Missen van Willem de Fesch, Mozart’s Requiem en het beroemdeMiserere van Gregorio Allegri, waarvan tevens televisieregistraties werden gemaakt; daarnaast is zij te beluisteren op  CD-boxen met de (complete serie) geestelijke cantates van Johann Sebastian Bach, en nam zij CD’s op met o.a. een vijftal wereldlijke solo-cantates van Antonio Vivaldi. Daarna volgden nog CD-opnames van Bach´s Johannes- en Matthäus Passion.
Marjon Strijk zingt, naast haar solo-optredens, in verscheidene professionele ensembles.
Zij zong begin jaren negentig regelmatig in het koor van de Deutsche Bachvocalisten onder leiding van Professor Gerhard Weinbergertijdens tournees in Duitsland.
Daarnaast zingt zij in het Brabantsch Muzyk Collegie o.l.v. Ruud Huijbregts, waarmee zij een aantal concerten gaf met muziek van Dietrich Buxtehude en de 17e eeuwse componist Herman Hollanders. Ook nam zij met dit solistenensemble een drietal CD’s op met alle vocale werken van Herman Hollanders. Verder is Marjon verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachverenigingo.l.v. Jos van Veldhoven, waarbij zij in 2004 meewerkte aan een CD-opname van Bach's Johannes Passion  in solistische bezetting uitgevoerd.
Als freelancer is Marjon vanaf september 2006 het Nederlands Kamerkoor.
Vanaf juni 2008 maakt Marjon deel uit van het vermaarde internationale solistenensemble Quink, waarmee zij naast concerten in Nederland, elk jaar een aantal weken op tournee gaat door Amerika.
Marjon’s (muziek)theaterdebuut vond plaats in het voorjaar van 2005, met 55 voorstellingen door het hele land. De voorstelling werd zo goed ontvangen dat deze later is opgenomen in de programmering van het Holland Festival Oude Muziek 2005 in Utrecht.
Begin 2007 vond een herhalingstournee plaats, en is sindsdien als vast terugkerende voorstelling in de programmering opgenomen.
Tenslotte richt Marjon Strijk zich graag op de liedkunst waarbij zij met diverse pianisten, organisten en klavecinisten optreedt.
Voor meer informatie: www.marjonstrijk.nl
 
 
 
 

   
Marjon Strijk
Elsbeth Gerritsen
Harry van Berne
Kees Jan de Koning