Harry van Berne

Harry van Berne studeerde cello en solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Verdere studie werd gevolgd bij o.a. Margreet Honig in Amsterdam en Anthony Rolfe Johnson in London.
Harry van Berne is een veelgevraagd solist in opera, op concerten en oratoriumuitvoeringen.
Tevens geeft hij liedrecitals, daarbij begeleid door piano of luit.
Als solist wordt Harry geïnviteerd om te concerteren, naast de concerten in eigen land en de andere landen van West-Europa, o.a. in de USA, het Midden-Oosten, Japan en Zuid-Amerika.
Zijn uitgebreide repertoire omvat werken uit alle stijlperiodes: van de vroege Middeleeuwen tot en met composities van eigentijdse muziek, waarvan sommige speciaal voor hem werden geschreven. Naast zijn solistische activiteiten heeft ook de professionele ensemblezang zijn aandacht, gezien de verbintenissen met het Nederlands kamerkoor en de solistisch bezette, internationaal gereputeerde ensembles: Quink, Gesualdo Consort en het Huelgas Ensemble. Ook geeft Harry regelmatig cursussen en workshops over specifieke onderwerpen of stijlperiodes, zowel voor solozangers als voor ensembles.
Als hoofdvakdocent solozang is Harry verbonden aan het ArtEZ conservatorium (Zwolle). Aan het Conservatorium van Amsterdam was Harry tot 2014 hoofdvakdocent en studieleider  van de afdeling Klassieke Zang. Voorts is Harry werkzaam als dirigent (projecten) en coacht hij diverse ensembles.

Marjon Strijk
Elsbeth Gerritsen
Harry van Berne
Kees Jan de Koning